iPhone Moederbord reparatie

Tegenwoordig kun je op elke hoek van de straat je Smartphone laten repareren.
Of dit altijd goed gaat valt te betwijfelen.  Als je je Smartphone ergens laat repareren kunnen er wel degelijk dingen misgaan waar je vooraf totaal geen rekening mee houdt.  Omdat wij als Gsm-Paradise vaak te maken krijgen met iPhone’ s die elders hersteld zijn en vervolgens nog erger stuk zijn. Zijn wij ons daarin gaan verdiepen wat gaat er bij dit soort zogenaamde monteurs nou precies mis en waarom gebeurd dat bij ons nou nooit? En een misschien nog wel belangrijkere vraag is de schade die een ander heeft aangericht nog te herstellen?

iPhone-moederboord-reparatie

Het stellen van deze vraag bleek veel makkelijker dan het beantwoorden. Na veel onderzoek en een aantal gerichte board repair cursussen werd het één en ander heel erg snel duidelijk.

De door derden aangerichte schade aan iPhones is zo een beetje te verdelen in 3 categorieën:

  1. Onervarenheid, de desbetreffende monteur is niet voorzichtig geweest met het plaatsen van het nieuwe onderdeel en heeft één of meerdere microchips beschadigd of de connector waarmee het scherm aangesloten zit waardoor het toestel allerlei vreemde klachten kan krijgen.
  2. Slechte kwaliteit onderdeel, De geplaatste onderdelen zijn dan van dermate slechte kwaliteit dat het onderdeel een sluiting veroorzaakt op de printplaat. Meest voorkomende voorbeeld hiervan is het ontbreken van de achtergrond verlichting.
  3. LSD, U zult denken LSD dat is toch een drug? Dat klopt maar het betekend ook wel Long Screw Damage. De onervaren monteur plaatst de schroeven verkeerd terug waardoor het kleine schroefje in het grote gaatje gaat en het te grote schroefje in het te kleine gaatje er wordt dan te hard aangedraaid en de printplaat wordt beschadigd met alle gevolgen van dien.

Zijn dit soort schades aan uw iPhone nog te herstellen. Het antwoord is ja maar niet altijd. De afgelopen maanden is Gsm-Paradise bezig geweest met micro soldering en Board repair tevens heeft 1 van onze monteurs een goede cursus gehad in het doormeten van toestellen om op die manier de schades en of fouten te ontdekken. Als de schade eenmaal gemeten is kan er gedacht worden aan een oplossing. Dit soort reparaties zijn erg moeilijk en nemen veel tijd in beslag.  U kunt ons altijd bellen of mailen voor informatie over moederbord reparaties.

Nooit laten repareren en toch een defect moederbord dat kan natuurlijk ook.

Een aantal veel voorkomende klachten op een rijtje:

  1. Touch Dissease, uw touchscreen reageert slecht en er ontstaan vaak grijze balkjes bovenin het scherm. Reparatie kosten voor deze reparatie zijn €130,-
  2. Defecte Baseband,  Uw toestel kan geen netwerk vinden en als u *#06# bij het bel scherm intoetst verschijnt niet het Imei Nummer. Reparatie kosten voor deze reparatie zijn €130,-
  3. U2 Tristar defect: Uw toestel start niet of nauwelijks meer op en tijdens het opladen geeft hij vreemde percentages op de batterij aan. Reparatie kosten voor deze reparatie zijn €100,
  4. Achtergrond verlichting werkt niet, U ziet bijna geen beeld meer op uw scherm en het vervangen van het scherm werkt niet. Dan moet uw printplaat gerepareerd worden.Reparatie kosten voor deze reparatie zijn €100,-

Uw iPhone moederbord stuk en uw klacht staat er niet bij? bel of mail ons voor advies en of prijsopgave.