Melding van Apple na vervanging scherm bij derden

Het vervangen van Apple schermen voor de Apple iPhone 11 in alle varianten wordt weer eens lastig gemaakt door Apple. Na veranderen van het scherm door een derde partij kan het zijn dat u een melding krijgt waarin het toestel aangeeft niet te kunnen zien of het vervangen scherm een Origineel scherm is. Deze melding is geen belemmering voor de werking van het toestel. Het is een indicatie dat het scherm vervangen is door een partij die niet voor Apple zelf werkt.

Wat is er nu precies aan de hand?

Apple is al sinds zijn bestaan bezig om reparatie door andere partijen dan Apple zelf te ontmoedigen. Dit heeft in het verleden al enkele rechtszaken tegen Apple opgeleverd die met regelmaat gewonnen zijn door de reparerende partij. Zo hebben ze in 2017 een iTunes foutmelding genaamd ‘’error 53’’ ongedaan moeten maken. Deze error werd gegeven na het vervangen van de homebutton. Na de eerste de beste update werd het toestel volledig onbruikbaar en dat enkel en alleen omdat de homebutton vervangen was. De rechter heeft Apple verboden deze foutmelding te blijven gebruiken. Onlangs is het vervangen van de accu al tegen de lamp gehouden er kwam ineens een melding in het toestel waarin het toestel aangaf niet te kunnen verifiëren of het een Originele accu betrof. Bij tests door collega’s van ons in het buitenland bleek dat zelfs als je 2 splinternieuwe iPhones uit elkaar haalt en de accu van de een in de ander zet deze melding bij beide toestellen zichtbaar was, dit dus ondanks dat het 2 originele accu’s betrof. Met de schermen lijkt het nu ook deze kant op te gaan. Wijzelf hebben de test uitgevoerd en 2X Apple iPhone 11 aangeschaft en simpelweg het scherm van het ene op het andere toestel gezet. Beide toestellen werken tot op de dag van vandaag zonder een enkel probleem. De melding van het niet kunnen verifiëren is bij beide toestellen wel zichtbaar in het menu. Dit vormt echter geen enkel probleem in de werking ervan.

Hoe gaan we dit op lossen en is dat ook nodig?

In principe is het niet nodig om deze melding uit je toestel te halen. Sommige mensen zullen dit als vervelend ervaren en andere zullen er geen last van hebben. Wij hebben een apparaat aangeschaft waarbij we de schermen kunnen uitlezen en de informatie van het oorspronkelijke scherm in het nieuwe scherm kunnen schijven waardoor in theorie de melding weg moet blijven. Dit apparaat gaan wij de komende tijd testen en als dit blijkt te werken gaan wij dit zeker aankondigen. Gsm-Paradise blijft voor u werken en niet voor Apple. En wij zullen er dan ook alles aan doen om onze klanten tevreden te houden met de door ons geleverde service.

Is uw smartphone, iphone of samsung galaxy stuk? GSM-Paradise repareert het! Bekijk onze prijslijst