Microsolderen bij Gsm-Paradise

Microsolderen

By Gsm-Paradise

Zelf uw smartphone gerepareerd?
Dat kan fout gaan.

Hiernaast een voorbeeld van een Smartphone die bij ons ingeleverd is en die eerder elders is gerepareerd. Echter is dat niet helemaal goed gegaan en de klant bleef zitten met een onbruikbare Smartphone. Deze Samsung Galaxy S21 FE had namelijk een beschadigde fpc connector. Hierdoor had het toestel geen ontvangst meer en kon er dus niet meer mee gebeld worden.

Wij solderen er een nieuwe op!

Allereerst moet de kapotte connector verwijderd worden. En het moederbord moet erna schoongemaakt worden. Vervolgens solderen wij er een nieuwe op. Afhankelijk van hoe het oederbord is opgebouwd en hoeveel hitte hij kan hebben bepalen wij of wij het nieuwe onderdeel met de hand terug solderen of dat wij kiezen voor hete lucht solderen In dit specifieke geval hebben wij hem met hete lucht terug gesoldeerd. Hierna weer helemaal schoongemaakt.

Het resultaat
Een nieuwe connector!

Na alle voorbereidingen is het resultaat fantastisch het toestel heeft een nieuwe fpc connector en is volledig functioneel.

Dit hele proces was niet nodig geweest als het toestel direct bij ons ter reparatie was aangeboden.

Onze werkplek voor microsolderen.

Hier een inkijkje in onze werkplek in filiaal Rijswijk waar wij dit soort complexe moederbord reparaties uitvoeren.

Wij hebben geïnvesteerd in de allerbeste apparatuur zodat wij de klant een zo professioneel mogelijk resultaat kunnen bieden en garanderen.