iPhone Reparatie wordt steeds moeilijker!
Op 29 Juni 2007 kwam de allereerste iPhone 2G op de markt in de VS. Hiermee begon een hele nieuwe revolutie op het gebied van mobiele telefonie. Het verassende interface van het toestel en de geweldige functies die het toestel bezat zorgde ervoor dat al snel miljarden mensen over de gehele wereld geïnteresseerd raakte. Wat echter nieuw was aan dit revolutionaire apparaat was zijn gevoelige glazen scherm, Alle eerder uitgekomen telefoons met touchscreen hadden tot dan toe een plastic scherm die een stuk minder gevoelig was. Doordat de iPhone zo populair was werd de vraag naar reparatie ook erg groot. Veel reparatie shops hakte daarop in echter hier in Nederland viel het nog mee aangezien de iPhone 2 hier officieel niet uitgebracht was. Doordat Gsm-Paradise in 2017 al actief was in de Smartphone markt kregen wij wel enkele aanvragen en hebben wij er ook een aantal gerepareerd. Echter dit toestel zat best complex in elkaar en was best moeilijk te repareren.
Introductie Iphone 3G
Op 8 juni 2009 kwam de iPhone 3G uit deze Smartphone is wel in Nederland uitgekomen en de vraag naar reparatie was explosief te noemen. Dit toestel was gelukkig wel goed te repareren en de onderdelen waren zeer goed verkrijgbaar. Van dit toestel hebben wij in de loop der tijd zeker meer dan 2000 stuks gerepareerd. Zijn opvolger de iPhone 3gs kwam er kort na en was gelukkig voor ons net zo simpel te herstellen als de iPhone 3G. Het voordeel bij de iPhone 3 serie was dat alleen de Touchscreen ( het glazen gedeelte) los te vervangen was. Dit maakte het onderdeel vrij goedkoop. Dit was wel even anders bij zijn opvolger de iPhone 4
De iPhone 4 en iPhone 4s
Op 24 Juni 2010 was het dan zo ver de eindelijk kwam de iPhone 4 uit. U herinnerd zich vast nog wel de rijen bij de Apple store mensen in slaapzakken sliepen voor de deur om maar als eerste de iPhone 4 te bemachtigen. Bij de IPhone 4 werd er veel aandacht besteed aan het uiterlijk. Deze had een roestvrij stalen buitenkant en een glazen voor en achterkant. Het voordeel voor ons als Gsm-Paradise was dat zowel de voorkant als de achterkant breekbaar was. Het nadeel voor de klant was dat het glas van de voorkant niet los te vervangen was maar als 1 onderdeel met glas touchscreen en lcd scherm, dat maakte reparatie duurder als zijn voorganger. Het toestel was ook weer moeilijker te repareren omdat de hele printplaat uit de body geschroefd moest worden voordat het voorscherm eruit gehaald kon worden. Het was iets meer werk maar wel goed te doen en redelijk veilig ook. Er was qua reparatie bijna geen verschil tussen de iPhone 4 G en de iPhone 4s.
De iPhone 5g en iPhone 5s
21 September 2012 was de release datum voor de Apple iPhone 5. De iPhone 5 had een strakke aluminium achterkant en wederom een glazen voorkant. De iPhone 5 was voor ons 1 van de makkelijker te repareren toestellen. De printplaat bleef in de body zitten terwijl de complete voorkant met enkel 2 schroefjes lost te halen was. Ook was de iPhone 5 de iPhone met een Lightning oplaad connector.
Waar zijn voorgangers allemaal de 24 pins oude iPhone kabel gebruikte was deze iPhone voorzien van een revolutionaire aansluiting die je op elk mogelijke manier in je toestel kon stoppen zonder sluiting te maken. Het grote nadeel tot op de dag van vandaag is de massieve kop van de connector, Deze zorgt er namelijk voor dat stof het oplaadpunt ingedrukt en opgehoopt wordt met als gevolg dat het laden moeilijker gaat. Uiteraard is dit op te lossen door het stof van binnenuit te verwijderen en of de laad connector volledig te vervangen.
Bij iedere volgende iPhone ontstaat het zelfde probleem met de zelfde oplossingen.
De iPhone 6 ,6s, 6 plus en 6s plus
Op 27 september 2014 kwam de iPhone 6 uit. Deze was nagenoeg hetzelfde als de iPhone 5 qua reparatie. De schermen waren iets gevoeliger en dus was de vraag naar schermen groter. In Januari 2016 was er ineens een te kort aan schermen. Gelukkig hadden wij te horen gekregen dat het te kort eraan zat te komen en groot ingekocht. De schaarste in schermen hield uiteindelijk erg lang aan. En het scheelde niet veel of wij hadden nee moeten verkopen. Gelukkig kwam er net op tijd een oplossing. Imitatie schermen werden geïntroduceerd. Dit was natuurlijk niet ideaal maar doordat deze optie er was werd de vraag naar originele schermen kleiner en dus kwam de markt langzaam weer op gang. De iPhone 6s was niet anders het grootste verschil was dat de iPhone 6s 3D Touch had hier kwamen in het begin wat probleempjes mee maar dit werk snel opgelost en tot op de dag van vandaag zijn dit onze best lopende modellen.
De iPhone 7 en 7 Plus
Hier begint het echt moeilijker te worden. Er zit tegenwoordig zo veel techniek in de schermen verwerkt dat de iPhone reparatie nog veel moeilijker is geworden. Het grootste pijnpunt is het niet vervangbaar zijn van de Homebutton. Dus als hier tijdens reparatie iets mee gebeurt is het toestel praktisch onbruikbaar. Wij kennen deze problemen en uiteraard gaan wij met de grootste zorg te werk en wij testen de homebutton functie altijd van te voren. Nu wij weten dat dit een erg gevoelig onderdeel is vervangen wij deze onderdelen onder de microscoop en dat gaat in principe altijd goed. De schermen zelf zijn van beide modellen dus goed vervangbaar maar niet voor ieder bedrijf. Wij raden dus aan dat als u ergens uw iPhone 7 of iPhone 7 Plus ter reparatie aanbied dat u altijd eerst de Homebutton samen met de verkoper test.